Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Με κατασκευασμένα στοιχεία από το Indymedia η δίωξη για την υπόθεση «Συνεργείο»

Με την εναρκτήρια συνεδρίαση για την υπόθεση «Συνεργείο» συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο ακροατήριο εξετάστηκε ο αστυνομικός Αχιλλέας Κισσάς, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Κισσάς αποκάλυψε ότι το κατηγορητήριο για την υπόθεση «Συνεργείο» δεν στηρίχθηκε σε έκθεση αυτοψίας της ΕΛΑΣ ούτε σε ιατρικές βεβαιώσεις, αλλά σε δημοσίευμα του Indymedia!

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι έγινε επίθεση σε «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο» στην Ηλιούπολη με πρόκληση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και σωματικών βλαβών.

Όταν όμως οι αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο σημείο, τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο στέκι (περίπου 200), κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν να απομακρυνθούν για να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην διαπιστωθεί ποτέ αν όντως υπήρξε επίθεση στο χώρο και αν όντως προκλήθηκαν φθορές ή υπήρχε τραυματισμός ατόμου.

Στη συνέχεια, ο Κισσάς είπε ότι επιστρέφοντας στην υπηρεσία του δεν διέθετε κανένα στοιχείο για το περιστατικό παρά μόνο το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο επισυνάφθηκε στη δικογραφία κατόπιν εντολής Αξιωματικού της Κρατικής Ασφάλειας!

Μιλάμε για «καραμπινάτη» περίπτωση συνεργασίας των παρακρατικών του Indymedia με στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να στηθούν χαλκευμένες κατηγορίες κατά της Χρυσής Αυγής με βάση ανύπαρκτα στοιχεία!
 

Καμία εμπλοκή Λαγού

Επόμενος μάρτυρας μετά τον Κισσά κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτριος Γώγουλος από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Από την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα ξεκαθαρίστηκε ένα ζήτημα που αφορούσε την υποτιθέμενη εμπλοκή του Βουλευτή Β΄ Πειραιά Ιωάννη Λαγού.

Στο προαναφερθέν δημοσίευμα του Indymedia αναφέρονταν ότι δήθεν το βουλευτικό όχημα του Λαγού συνόδευε μοτοπορεία που έγινε στην Ηλιούπολη το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο Γώγουλος όμως κατέθεσε ότι από το μπαλκόνι του β΄ ορόφου του αστυνομικού μεγάρου παρακολούθησε την συγκεκριμένη μοτοπορεία και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ούτε το συγκεκριμένο ούτε κανένα άλλο αυτοκίνητο που να συνόδευε τα μηχανάκια και δεν διαπιστώθηκε παρουσία του Βουλευτή στο σημείο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δύο αστυνομικών, το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 09-02-2017 στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου θα εξεταστούν οι μάρτυρες Δριμυλής και Τσαφολόπουλος.