Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

«Δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας - Δεν μπορώ να αναγνωρίσω πρόσωπα» κατέθεσε βασικός μάρτυρας για την υπόθεση “Συνεργείο”


Συστηματική παραπληροφόρηση διεξάγεται από το μεσημέρι από μερίδα συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Απελπισμένοι από το γεγονός ότι η δίκη εξελίσσεται με απόλυτα αρνητικό γι’ αυτούς τρόπο, έχουν φτάσει στο σημείο να διαστρεβλώνουν πλήρως τα λεγόμενα των μαρτύρων και να τους αποδίδουν πράγματα που ουδέποτε έχουν πει!

Έτσι, σε απανωτά ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν από το μεσημέρι, ισχυρίζονται ότι ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα (Παναγιώτης Τσαφολόπουλος) είπε πως αναγνώρισε τους Βουλευτές Λαγό και Μίχο στο περιστατικό που έγινε με το στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη. Μόνο που ο μάρτυρας δεν κατέθεσε τίποτα τέτοιο!

Αντιθέτως, είπε ότι την ώρα του συμβάντος ο ίδιος βρίσκονταν πολλά χιλιόμετρα μακριά, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο) συμμετέχοντας στο Συνέδριο του Σύριζα.

Στον χώρο του «Συνεργείου» βρέθηκε μία ώρα μετά από το περιστατικό, το οποίο φυσικά δεν είδε καθόλου.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο Τσαφολόπουλος είπε ότι δεν είδε ποιοι συμμετείχαν στο περιστατικό και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει πρόσωπα. Δηλαδή, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτόπτης.

Άρα τα περί «αναγνώρισης» Λαγού-Μίχου, είναι παντελώς ψευδή!

Ακόμα και ο ισχυρισμός της πολιτικής αγωγής ότι ο Τσαφολόπουλος ενημερώθηκε εκ των υστέρων από περιοίκους και γείτονες που είδαν δήθεν τους δύο βουλευτές στο σημείο, είναι άνευ σημασίας καθώς, όταν ερωτήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο Τσαφολόπουλος δεν ανέφερε τα ονόματα αυτών των περιοίκων. Είπε ότι μίλησε μαζί τους, αλλά δεν γνωρίζει τα ονόματά τους.

Αυτό έχει ως συνέπεια η κατάθεσή του να μην λαμβάνεται καθόλου υπόψη, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 224 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας:

«1. Ο μάρτυρας πρέπει να αποκαλύπτει πώς έμαθε όσα καταθέτει.  Αν πρόκειται για γεγονότα που άκουσε από άλλους, πρέπει σε κάθε περίπτωση να κατονομάσει ταυτόχρονα και εκείνους από τους οποίους τα άκουσε. 

2. Αν ο μάρτυρας δεν κατονομάζει την πηγή των πληροφοριών του, η κατάθεσή του δεν λαμβάνεται υπόψη».

Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για απολύτως προκατειλημμένο μάρτυρα, καθώς δήλωσε μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του Σύριζα Ηλιούπολης και ότι πήγε να δώσει την πρώτη του κατάθεση συνοδευόμενος από δύο Βουλευτές του Σύριζα, την Μαρία Κανελλοπούλου και την Μαρία Μπόλαρη!

Η δίκη συνεχίζεται αύριο 10 Φεβρουαρίου στο Εφετείο Αθηνών με την εξέταση του Παναγιώτη Δριμυλή.