Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Υπόθεση «Συνεργείο»: Απέκρυψαν το γεγονός ότι το δήθεν «θύμα» ήταν κατηγορούμενος ως τρομοκράτης!


Μεγάλο «φυντάνι» αποδείχθηκε ο σημερινός μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Παναγιώτης Δριμυλής, μέλος στο στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης, έκανε μήνυση κατά αγνώστων δραστών στις 10 Ιουλίου 2013 για σωματικές βλάβες που του προκλήθηκαν. Στη μήνυσή του ανέφερε ότι του επιτέθηκαν 15 Χρυσαυγίτες και τον χτυπούσαν με ξύλινα κοντάρια και σιδερένιους λοστούς σε όλο το σώμα, αλλά του προκάλεσαν μόνο… μερικούς μώλωπες.

Ακόμα όμως κι αυτοί οι υποτιθέμενοι «μώλωπες» δεν διαπιστώθηκαν ποτέ, καθώς ο μάρτυρας ουδέποτε πήγε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρό. Επιπλέον, όταν την επόμενη μέρα προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης για να δώσει κατάθεση, ρωτήθηκε από τον προανακριτικό υπάλληλο: «Επιθυμείς να εξεταστείς από Ιατροδικαστή;». Και η απάντησή του ήταν: «Όχι, δεν επιθυμώ να εξεταστώ».

Δηλαδή καταγγέλλει σωματικές βλάβες, οι οποίες όμως δεν αποδεικνύονται από κανένα ιατρικό πιστοποιητικό. Αν υπήρχαν, για ποιο λόγο αρνούνταν επίμονα να εξεταστεί από γιατρό; Και γιατί αρνήθηκε να προσέλθει ακόμα και στον ιατροδικαστή όπου θα υπήρχε η δυνατότητα να εξακριβωθεί εάν όντως τραυματίστηκε; Πολύ απλά, διότι αυτά που ισχυρίζεται ουδέποτε συνέβησαν και η καταγγελία του ήταν απόλυτα αβάσιμη!

Πρόκειται για άλλη μία διάτρητη δικογραφία από αυτές που συνένωσε ο Δένδιας και έστειλε στην Κουτζαμάνη προκειμένου να διωχθεί η Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση»! Η πολιτική σκοπιμότητα αυτών των πρωτοφανών στα νομικά χρονικά μεθοδεύσεων είναι προφανής. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι το γεγονός ότι αποδείχθηκε πως ο μάρτυρας είχε σοβαρότατες περιπέτειες κατά το παρελθόν με τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, αποκαλύφθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι ο Δριμυλής τον Ιούλιο του 1996 είχε συλληφθεί ως συνεργός του γνωστού αναρχικού τρομοκράτη Χριστόφορου Μαρίνου. 

Η κατηγορία αφορούσε ένοπλη επίθεση στις 5 Ιουλίου 1996 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα ο αστυνομικός Νίκος Βαϊόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο Δριμυλής φέρεται τότε να είχε κάνει διαπραγματεύσεις μιας εβδομάδας με την Αντιτρομοκρατική όπου είχε θέσει ως «απαράβατο όρο» για να προσέλθει αυτοβούλως στις Αρχές, να συλληφθεί προηγουμένως ο Χριστόφορος Μαρίνος.

Ως γνωστόν, στις 23 Ιουλίου 1996 ο Χρ. Μαρίνος βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην καμπίνα 53 του επιβατηγού πλοίου «Πήγασος» που έκανε το δρομολόγιο Σέριφος-Πειραιάς, ύστερα από επιχείρηση ανδρών της ΕΚΑΜ. Επίσημα, ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Την επόμενη μέρα, ο Δριμυλής εμφανίστηκε στο ραντεβού που-σύμφωνα με το ως άνω δημοσίευμα-φέρεται να είχε συμφωνηθεί με την Αστυνομία…

Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στο Εφετείο Αθηνών με την εξέταση του Παναγιώτη Δριμυλή από τους υπόλοιπους μάρτυρες υπεράσπισης.