Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο «μαραθωνομάχος» Πουλικόγιαννης και μια αξιολόγηση μαρτύρων που ανέτρεψε πλήρως τις ψευδείς καταθέσεις!


Με τη διαδικασία της αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων, έπεσε η αυλαία στην υπόθεση του ΚΚΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Η διαφορά στο επίπεδο των επιχειρημάτων μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ήταν χαοτική και αυτό έγινε αισθητό στο ακροατήριο.


Μην έχοντας κάτι ουσιώδες να πούνε, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κατέφυγαν σε ασυναρτησίες. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του ΚΚΕ Παναγιώτης Σαπουντζάκης ανέφερε:

«Επειδή μας απασχολεί να αποδείξουμε αν υπήρχε παράγγελμα έναρξης και λήξης στην υπόθεση του Περάματος. Δεν είναι απαραίτητο να αποδειχθεί παράγγελμα. Όταν ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος το ’40, άκουσε κανείς το παράγγελμα του Μουσολίνι; Αυτοί είναι οι κανόνες του πολέμου. (sic!)

…Οι επιδρομείς στο Πέραμα θέλανε  τη φυσική εξόντωση των μελών του ΠΑΜΕ, ήταν υπέρτεροι. Κατά τους κανόνες του πολέμου, ο επιτιθέμενος αιφνιδιάζει. Την ίδια τακτική εφάρμοσε και ο Μιλτιάδης στη Μάχη του Μαραθώνα. Επιτέθηκε με 10.000 Έλληνες και διέσπασε το ασθενές κέντρο των Περσών και νίκησε. Το ίδιο έγινε και στο Πέραμα. 

…Στο Πέραμα τραυματίστηκαν 9 από τα 20 μέλη του ΚΚΕ. Αυτό είναι μεγαλύτερος αριθμός απωλειών και από τον πόλεμο της Αλβανίας. Και στο Ιράκ οι Αμερικανοί δεν είχαν απώλειες 40%.

Γιατί τόσο είναι 9 στους 20. Για να μην πω στη μάχη του Μαραθώνα που οι απώλειες των Ελλήνων ήταν 180 άτομα από τους 10.000. Μάλιστα τότε πολεμούσαν από κοντά, με σπαθιά. Όχι από μακριά με αεροπορίες κλπ. όπως σήμερα.

…Η άλλη πλευρά είναι ειδική στον πόλεμο. Εφαρμόζει τη θεωρία του Πολέμου του φον Κλαούζεβιτς».

Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι να σχολιάσει γι’ αυτές τις ασυναρτησίες…  

Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι της υπεράσπισης με συγκροτημένες αγορεύσεις αποδόμησαν το κατηγορητήριο.  Ειδικότερα, τόνισαν:

«Οι μάρτυρες δεν τήρησαν το καθήκον αληθείας. Μας είπαν ότι ο Πουλικόγιαννης χτυπήθηκε τόσο σοβαρά που έπεσε κάτω και έδειχνε σαν νεκρός. Ενώ ο ίδιος ο Πουλικόγιαννης  λέει ότι ήταν όλη την ώρα όρθιος και παρακολούθησε όλο το περιστατικό, είδε τα χτυπήματα στα αυτοκίνητα κτλ. Αυτό είναι ο ορισμός της ψευδορκίας….

Μας είπαν για δήθεν συμφωνία της Χρυσής Αυγής με εφοπλιστές. Όμως τα πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής με επερωτήσεις, ομιλίες, ψηφοφορίες στα νομοσχέδια δείχνουν ότι τάσσεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων, να μην πέσουν τα μεροκάματα, να τηρηθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας….

Στις 08-08-2013 ο Λαγός στη Ζώνη είπε να έρθουν όλα τα κόμματα εδώ, να έρθει και το ΚΚΕ να συζητήσουμε για τα προβλήματα των εργαζομένων. Είναι αυτό εξαγγελία επίθεσης; Βεβαίως και όχι. Δεν εμπλέκονται πουθενά οι Βουλευτές

Δ. Βελέτζα για Νίκο Κούζηλο:

«Ο ιατροδικαστής βεβαιώνει ότι τα τραύματα των μελών του ΚΚΕ συνιστούν ελαφρά ή όλως ελαφρά σωματική βλάβη. Δεν υπάρχει πουθενά απόπειρα ανθρωποκτονίας. Συμπλοκή ήταν και αποδείχθηκε αυτό, όπως κατέθεσε ο ουδέτερος μάρτυρας Λυριντζής, ο οδηγός του Λεωφορείου.»

Τάκης Μιχαλόλιας για Νικόλαο Μιχαλολιάκο:

«Κυρία Πρόεδρε, καίτοι πιστεύω ότι είναι κατάχρηση να κάνω χρήση του άρθρου 358 γιατί το Δικαστήριό σας είχε όλη την άνεση και κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, θα αναφέρω ορισμένα πράγματα ως υπερασπιστής του Ν. Μιχαλολιάκου…

Όλα τα στοιχεία που κατέθεσαν οι μάρτυρες σχετικά με τον Ν. Μιχαλολιάκο ήταν μόνο χαρακτηρισμοί και πράγματα που άκουσαν στα ΜΜΕ, τις θεωρίες του κυρίου Ψαρρά και της Εφημερίδας των Συντακτών. Κανένα πραγματικό περιστατικό, καμία εντολή. Μάταια η προσπάθειά τους να εντάξουν τον Μιχαλολιάκο ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης. Δεν ανέφεραν κανένα από τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης που η νομική μας τάξη απαιτεί για το αδίκημα του 187...

Διαπιστώσατε κυρία Πρόεδρε την «αντικειμενικότητα» των μέσων ενημέρωσης από τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονταν γι’ αυτή τη δίκη. Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος μου είπε ότι από αυτά που εγράφοντο νόμιζε ότι  ήταν σε άλλη δίκη…

Την ίδια «αντικειμενικότητα» έχει και ένας μεθεπόμενος μάρτυρας ο κύριος Ψαρράς, ο οποίος έκανε μέχρι και εκδηλώσεις για να ενημερώσει τους μάρτυρες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για τη δικογραφία. Αυτός είναι ο μάρτυρας που μίλησε για ένα άλλο θέμα για το οποίον κατέθεσαν χωρίς να γνωρίζουν τίποτε οι δύστυχοι μάρτυρες εγκλωβισμένοι σε μία σκοπιμότητα κομματική, την Αρχή του Αρχηγού..

Αυτή είναι μία φράση που χρησιμοποιείται σε ένα ψευδεπίγραφο καταστατικό το οποίο προσεκόμισε σε αντίγραφο ο μάρτυρας Ψαρράς στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος άσκησε την ποινική δίωξη με βάση την ιδεολογία. Πράγμα που είναι εκτός της δικαιοδοτικής κρίσης του ποινικού δικαστηρίου.... Όταν όμως ζητήσαμε δι’ αιτήσεως να φέρει το πρωτότυπο έγγραφο, ο Ψαρράς με περίσσιο θράσος είπε δεν θα το φέρω τώρα για να κάνετε πραγματογνωμοσύνη και να καθυστερήσετε, θα το πάω στο δικαστήριο όποτε εγώ θέλω…

Ο κύριος Πουλικόγιαννης κατέθεσε για μια ανύπαρκτη συνάντηση σε κέντρο τη λεωφόρου Συγγρού, χωρίς όμως να κατονομάσει την πηγή της γνώσης του, είπε από ανώνυμο πληροφοριοδότη. Ο κύριος Πουλικόγιαννης όμως ξέρει πολύ καλά ποιοι συναλλάσσονται και πώς συναλλάσσονται με τους εργολάβους. Τον έχουν καταγγείλει φιλικές του εφημερίδες γι’ αυτόν τον λόγο. Όταν θα έρθει η ώρα των αναγνωστέων εγγράφων, τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις τον κύριο Πουλικόγιαννη και τους συν αυτώ…»  

Παπαδέλλης για Ηλία Κασιδιάρη:

«Παρελαύνουν εδώ μάρτυρες και εν ενι στόματι λένε τα ίδια, και είναι απαράδεκτο αυτό για μία δίκη σαν αυτή… Δεν μπορεί να έρχεται εδώ ένας μάρτυρας και να λέει ότι βουλευτές που τιμήθηκαν από τον ελληνικό λαό, γιατί τιμήθηκαν, τους αρέσει δεν τους αρέσει, και να λέει λοιπόν ότι χρηματίστηκαν. 

Αυτό μας προσβάλλει όλους, γιατί μετά αρχίζει η φιοριτούρα αυτού του κυρίου, που δε χρειάζεται να του λέμε συνέχεια και το όνομα, αυτός ο κύριος το μόνο που λέει είναι «πήγανε να με σκοτώσουνε». Και μετά σηκώθηκε και έβγαζε selfies και έκανε εκδηλώσεις για το ΚΚΕ. Ο δήθεν ετοιμοθάνατος

Επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη  για την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου στο Εφετείο Αθηνών, οπότε θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης για το στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.