Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ο αιγύπτιος μάρτυρας που ανέτρεψε τους φυσικούς νόμους: Έβλεπε μέσα από κλειστά παντζούρια, τοίχους και πίσω από σκάλες!


Η αδυναμία του μάρτυρα να πείσει για την ορθότητα και την ασφάλεια των "αναγνωρίσεων" στις οποίες προέβη, κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Στην προανάκριση, ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει ότι είδε άτομα την ώρα που απομακρύνονταν από το χώρο.

Στο δικαστήριο όμως, δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς κατάφερε να διακρίνει χαρακτηριστικά προσώπων από μεγάλη απόσταση και σε συνθήκες σκότους, τη στιγμή μάλιστα που δεν εξήλθε της οικίας του.  

Γι’ αυτό, άλλαξε την κατάθεσή του και ισχυρίστηκε ότι άνοιξε δήθεν το παράθυρο του δωματίου του και από εκεί είδε τους κατηγορουμένους που βρίσκονταν στην απέναντι γωνία του σπιτιού του.

Από τους συνηγόρους υπεράσπισης όμως, του επεδείχθησαν φωτογραφίες από τις οποίες προέκυπτε ότι από το παράθυρό του δεν θα μπορούσε να έχει οπτική επαφή με το συγκεκριμένο σημείο καθώς παρεμβάλλονταν σκάλες και τοιχίο! Αυτός, ωστόσο, επέμεινε ότι, παρά την ανυπαρξία οπτικής επαφής, μπόρεσε όχι μόνο να δει τα άτομα, αλλά και να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά όλων τους!

Μετά από ερώτηση του συνηγόρου Ευστ. Καρυδομάτη, προέκυψε η παράτυπη και απολύτως άκυρη διαδικασία με την οποία έγιναν οι «αναγνωρίσεις» κατά την προανάκριση. Ο μάρτυρας είπε ότι οι αστυνομικοί τού έδειξαν τους 6 συλληφθέντες μαζί με άλλα δύο άτομα που φορούσαν πολιτικά ρούχα. Πριν την αναγνώριση όμως, τον είχαν ενημερώσει  ότι τα δύο αυτά άτομα ήταν αστυνομικοί και ότι οι υπόλοιποι ήταν οι συλληφθέντες! Άρα πρόκειται για μία αναγνώριση-παρωδία, η οποία σαφέστατα δεν έχει καμία αποδεικτική ισχύ.

Να σημειώσουμε ότι στην κατάθεσή του στην αστυνομία, λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να δώσει καμία συγκεκριμένη περιγραφή των δραστών όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, γεγονός το οποίο έχει καταγραφεί και στην έκθεση ένορκης εξέτασης.

Τα όσα όψιμα ισχυρίζεται στο ακροατήριο επομένως, δεν έχουν αποδεικτική αξία, από τη στιγμή που τα χαρακτηριστικά των κατηγορουμένων του είναι ήδη γνωστά από τις φωτογραφίες που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία και όσες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Επίσης, ο μάρτυρας, σε αντίθεση με την αρχική του κατάθεση, ισχυρίστηκε ότι κάποιοι από τους δράστες  φορούσαν μπλούζες που γράφανε με μεγάλα γράμματα «Χρυσή Αυγή». Το ψεύδος του όμως αποκαλύφθηκε όταν δήλωσε ότι τα μεγάλα αυτά γράμματα  ήταν στο μπροστινό μέρος της μπλούζας, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι τα μπλουζάκια με το λογότυπο «Χρυσή Αυγή» φέρουν τη χαρακτηριστική στάμπα στο πίσω μέρος!

Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Κορυδαλλού, με ερωτήσεις των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης προς τον Mohamed Saad.