Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάθεση ΣΟΚ για την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής: «Τα παραφούσκωσαν στο γραφείο της Κλάπα» δήλωσε μάρτυρας κατηγορίας


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία κατατέθηκαν σήμερα στο Δικαστήριο από αυτόπτη μάρτυρα στην υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών.

Ο Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος, γείτονας των Αιγυπτίων ψαράδων, κατήγγειλε ανοιχτά τον τρόπο με τον οποίο δίνονταν οι καταθέσεις στο γραφείο της ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα. «Τα όσα αναφέρονται κατά της Χρυσής Αυγής στην δεύτερη κατάθεση που έδωσα στην Κλάπα στο Εφετείο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» είπε.

«Δεν είδα 40 άτομα με λοστάρια, όπως γράφεται στην κατάθεσή μου στην Κλάπα», ξεκαθάρισε ο μάρτυρας. «Εγώ είδα 10-15 πιτσιρίκια με βερμούδες. Δεν κρατούσαν τίποτε στα χέρια τους, ούτε ρόπαλα ούτε λοστούς. Ούτε μηχανάκια είχαν. Πεζοί ήταν. Εγώ αυτούς που είδα, δεν τους έκανα για Χρυσαυγίτες, πιτσιρικαρία μου φάνηκαν. Δεν ήταν σωματαράδες, ήταν λεπτοκαμωμένοι, αδύνατοι».

Επίσης, ο Τατσιόπουλος είπε ότι «δεν υπήρχε καλός φωτισμός στην περιοχή, δύσκολα θα μπορούσε να διακρίνει κάποιος πρόσωπα», αντικρούοντας έτσι τον προηγούμενο μάρτυρα, Αιγύπτιο Abouhamed Saad ο οποίος είχε καταθέσει ότι μπορούσε να διακρίνει πρόσωπα των δραστών.

Πρόκειται για τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος καταθέτει ενόρκως στη δίκη της Χρυσής Αυγής ότι ουσιαστικά παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του στο στάδιο της ανάκρισης. Ο πρώτος ήταν ο Χρήστος Χρηστίδης, μάρτυρας στην υπόθεση του Φύσσα, ο οποίος είπε ότι άλλα ειπώθηκαν από τον ίδιο και άλλα γράφτηκαν στην κατάθεση που έδωσε στην Ιωάννα Κλάπα.

Πριν την κατάθεση του Τατσιόπουλου, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Abouhamed Saad με ερωτήσεις που υπέβαλαν οι δικηγόροι υπεράσπισης. Ο αλιεργάτης είπε: «ο αδερφός μου Ahmed δεν μου μίλησε για Χρυσή Αυγή την ώρα της επίθεσης. Μου είπε απλά ότι ήρθαν κάποιοι που χτυπάνε κόσμο. Δεν μου είπε για Χρυσή Αυγή. Δεν ήμουν σίγουρος 100/100 ότι ήταν Χρυσή Αυγή».

Ενώ σε ερώτηση άλλου συνηγόρου για την υπόθεση του Σαχζάτ Λουκμάν, απάντησε: «Εγώ δεν ξέρω αν η υπόθεση του Σαχζάτ Λουκμάν σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή, απλά το άκουσα από διάφορα άτομα, από κόσμο γενικά, δεν θυμάμαι κάποιον συγκεκριμένα που μου το είπε». Σε ό, τι αφορά την δική τους υπόθεση, διευκρίνισε ότι: «…Εμείς δεν ξέρουμε αν η οικογένειά μας ήταν στοχοποιημένη από τη Χρυσή Αυγή».

Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών.