Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση ο Αιγύπτιος: Τα «μαζεύει» τώρα για τις αναγνωρίσεις!


Νέα σημαντικά στοιχεία προέκυψαν από την κατάθεση του τρίτου Αιγύπτιου μάρτυρα Abouhamed Mohamed, κατά τη σημερινή συνεδρίαση η οποία έγινε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού παρουσία ολιγάριθμου κοινού.


Μετά από πλήθος ερωτήσεων που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτριος Παπαδέλλης, ο μάρτυρας αποκάλυψε την ύπαρξη άγνωστης μέχρι σήμερα κατάθεσής του! Συγκεκριμένα είπε ότι ένα περίπου χρόνο μετά την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία, κλήθηκε τηλεφωνικά και έδωσε νέα κατάθεση στην Αθήνα «ενώπιον τριών γυναικών». Το ζήτημα είναι ότι η κατάθεση αυτή δεν υπάρχει στη δικογραφία που έχει δοθεί στους συνηγόρους και δεν βρίσκεται στην κατοχή ούτε του Δικαστηρίου!

Η περιγραφή για «τρεις γυναίκες» ταιριάζει στο γραφείο των Ειδικών Ανακριτριών του Εφετείου Αθηνών Κλάπα και Δημητροπούλου, με τις δύο ανακρίτριες συν τη γραμματέα. Για μία ακόμη φορά επομένως εγείρονται μείζονα ερωτήματα για τον τρόπο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η ανάκριση σε βάρος της Χρυσής Αυγής, τις παρατυπίες που έχουν ανακύψει  και τον τρόπο που συγκροτήθηκε το δικογραφικό υλικό με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Για το λόγο αυτό, οι συνήγοροι της υπεράσπισης ζήτησαν από το Δικαστήριο να διερευνήσει το ζήτημα και συγκεκριμένα πότε δόθηκε η κατάθεση αυτή, ενώπιον ποιας αρχής και για ποιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία.

Άλλο σημαντικό γεγονός ήταν ότι σε ερωτήσεις έτερου συνηγόρου υπεράσπισης, ο μάρτυρας διευκρίνισε ότι ουδέποτε αναγνώρισε ανεπιφύλακτα την κατηγορουμένη Νικητοπούλου και απλά είπε στους αστυνομικούς ότι είδε μία γυναίκα χωρίς όμως να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της ή να δει το πρόσωπό της! Ως εκ τούτου δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώθηκε η κατάθεσή του στην αστυνομία όπου αναγράφεται ότι δήθεν αναγνωρίζει όλους τους συλληφθέντες.      

Τέλος, σε ερώτηση του συνηγόρου κ. Γ. Μιχαλόλια,  ο Αιγύπτιος διευκρίνισε ότι από την ταράτσα του σπιτιού τους δεν είναι ορατή η οδός Μανουσογιαννάκη καθώς παρεμβάλλονται πολυκατοικίες και άλλα σπίτια. Ανακύπτει συνεπώς η αναξιοπιστία του αδελφού του Abouhamed Saad, ο οποίος είπε ότι ανεβαίνοντας στην ταράτσα του σπιτιού του, είδε δήθεν τα άτομα που επιτέθηκαν στο σπίτι του να αποχωρούν με μηχανάκια από την οδό Μανουσογιαννάκη.

Η επόμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου είναι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.