Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ - ΡΟΝΤΕΟ: Έφυγε η πολιτική αγωγή καταγγέλλοντας χαστούκια που... δεν είδε κανείς


Η πολιτική αγωγή αποχώρησε από τη δίκη διαμαρτυρόμενη για την άρνηση της προέδρου να αναγνωστεί καταγγελία της, σύμφωνα με την οποία, συνήγορος υπεράσπισης χαστούκισε πολίτη τουρκικής καταγωγής.

Από την πλευρά της η αστυνομία διαψεύδει και αφήνει να εννοηθεί πως δεν υπήρξε κανένα περιστατικό βιαοπραγίας. Οι συνήγοροι υπεράσπισης κάνουν λόγο για προβοκάτσια από αλλοδαπούς αριστεριστές, οι οποίοι είχαν σκοπό να δυναμιτίσουν τη δίκη. Το δικαστήριο αρνήθηκε οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο αμφιλεγόμενο περιστατικό.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς συνέβη: Ίσως για πρώτη φορά βρίσκονταν από νωρίς στην αίθουσα ξένοι υπήκοοι – από την πλευρά της πολιτικής αγωγής - για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Στο διάλειμμα έφυγαν από το πίσω μέρος και  κατευθύνθηκαν στον χώρο που κάθονται οι συνήγοροι υπεράσπισης. Στάθηκαν σε μικρή απόσταση και άρχισαν να τους κοιτάνε επίμονα, ενώ σε λίγο μεσολάβησαν αστυνομικοί.

Τότε έγινε καταγγελία από γερμανό υπήκοο, τουρκικής καταγωγής, τον 28χρονο Alp Kayserilioglou ότι δέχθηκε χαστούκια από έναν συνήγορο υπεράσπισης. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής προσπάθησαν να σηκώσουν το θέμα, αλλά η Πρόεδρος απέρριψε το αίτημά τους και τους συνέστησε να μην απομακρυνθούν, διότι η δίκη θα συνεχιστεί ακόμα και ερήμην τους. Τότε, εμφανίστηκε η μάρτυρας κατηγορίας Καραγιαννίδου και - σε συνεννόηση με την πολιτική αγωγή – είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την κατάθεσή της διότι αισθάνεται αδιαθεσία. Μετά από αυτό, το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη 08-12 και ώρα 9πμ, οπότε θα συνεχιστεί η κατάθεση της Καραγιαννίδου με ερωτήσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Στο καθαρά δικαστικό μέρος της συνεδρίασης, σήμερα ξεκίνησε την κατάθεσή της η Παρασκευή Καραγιαννίδου, φίλης της Δήμητρας Ζώρζου η οποία εξετάστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση και δήλωσε μέλος του ΚΚΕ. Η μάρτυρας, η παρουσία της οποίας στον τόπο του εγκλήματος αμφισβητείται έντονα από την υπεράσπιση, δεν ήταν σε θέση να περιγράψει με σαφήνεια το περιστατικό που ισχυρίζεται ότι έζησε και οι αναφορές της περιορίστηκαν σε πράγματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς από τα ΜΜΕ.

Έπεσε όμως σε αντίφαση καθώς, ενώ είπε ότι είδε τον Ρουπακιά μπροστά στα μάτια της να κατεβαίνει από το αμάξι του και να μαχαιρώνει τον Φύσσα, ομολόγησε ότι όταν εμφανίστηκε αρκετές ώρες μετά το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου  ως «αυτόπτης μάρτυρας» προκειμένου να δώσει κατάθεση, οι αστυνομικοί της έδειξαν τον Ρουπακιά, αλλά δεν τον αναγνώρισε.

Σε ερωτήσεις του δικαστηρίου για το αν είδε άτομα με ρόπαλα να επιτίθενται στον Φύσσα και την παρέα του και για το αν άκουσε κάποιον να δίνει παραγγέλματα στα πρόσωπα που συνεπλάκησαν με την παρέα του Φύσσα, ήταν αρνητική.