Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Bίντεο-ντοκουμέντο ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση Φύσσα



Αποκαλυπτικό βίντεο παρουσίασαν οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής στη σημερινή συνεδρίαση. Το βίντεο έχει ληφθεί από παρακείμενο κατάστημα επί της οδού Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Η εικόνα είναι αρκετά καθαρή και αποδομεί όλους τους ψευδείς ισχυρισμούς των μαρτύρων κατηγορίας περί επίθεσης τάγματος εφόδου κλπ. και αποδεικνύει ότι ο Ρουπακιάς με τον Φύσσα συνεπλάκησαν μόνοι τους στο σημείο.

Επιπλέον, το βίντεο αποδεικνύει ότι η Ζώρζου και η Καραγιαννίδου δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες, καθώς φαίνεται ότι δεν πέρασαν ποτέ από το σημείο στο οποίο υποτίθεται ότι στέκονταν και παρακολουθούσαν το περιστατικό.
Το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί ολόκληρο σε επόμενο στάδιο της δίκης, όταν θα γίνεται η ανάγνωση και αξιολόγηση των εγγράφων της δικής.
Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της Παρασκευής Καραγιαννίδου, η οποία όταν της επιδείχθηκαν φωτογραφίες από τη δράση των «δημοκρατικών» ταγμάτων εφόδου του ΚΚΕ, δήλωσε ότι στις φωτογραφίες δεν απεικονίζονται επιθέσεις, αλλά ειρηνικές πορείες, ενώ οι σύντροφοι φορούν κράνη για προστασία και οι σημαίες τους δεν στηρίζονται σε ξύλινα παλούκια, αλλά το υλικό είναι πλαστικό!

Φωτό που επιδείχθηκε στη μάρτυρα


Στις καταιγιστικές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης προς τη μάρτυρα, οι δικηγόροι του ΚΚΕ απάντησαν με ύβρεις και απειλές του τύπου «θα δείτε εσείς, δεν θα μπορείτε να περπατάτε στο δρόμο», για να τους ακολουθήσουν αριστεριστές από το ακροατήριο που φώναζαν «θα κάνουμε άλλο δικαστήριο μετά».
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση της κατάθεσης της Καραγιαννίδου, όπου χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την αγόρευση του συνηγόρου Δημήτριου Παπαδέλη:

«Είναι εντυπωσιακή η κατάθεση της μάρτυρος για τον εξής λόγο. Μου έκανε εντύπωση και δεν θα ασχολιόμουν, εάν σταμάταγε στο πρώτο στάδιο της απαντήσεως που σας έδωσε, ότι όλα αυτά περί εγκληματικής οργάνωσης τα γνωρίζω από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οπότε θα έλεγα εντάξει, τα είδε, τα άκουσε, οκ. Όταν όμως άρχισε να απαντά, και πραγματικά εκεί ήταν το ενδιαφέρον, σε όρους όπως «περιφερειάρχης», «πυρηνάρχης», εντολές από πάνω προς τα κάτω, και ξέρω πώς δρουν και ξέρω τον Αρχηγό και όλα αυτά, σκέφτηκα, μια φοιτήτρια του γεωπονικού πανεπιστημίου, δηλαδή ανώτατης μορφώσεως, να μας απαντήσει και γι’ αυτό της είπαμε “σας παρακαλώ εξηγήστε μας γιατί ο περιφερειάρχης, ποιος είναι ρόλος του και ποια είναι η ποινική αξιολόγηση και ποιες είναι οι συγκεκριμένες πράξεις οι οποίες να εντάσσονται στο κατηγορητήριο”. Σε αυτή την ερώτηση η μάρτυρας τήρησε σιγή ιθχύος. Τι έχει να κάνει ο περιφερειάρχης, ώστε να δούμε αν είναι παράνομο ή όχι; Σαν έννοια και ποια πράξη τον συνδέει με τον εντολέα μου αλλά και γενικά με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους; Ξανά σιγή ιχθύος από τη μάρτυρα. Τότε έγινε διακοπή της δίκης. Επανήλθαμε και συνέχισα τις ερωτήσεις…. Να φύγουμε από την πρώτη ερώτηση αν δεν μπορεί να δώσει τον ορισμό του περιφερειάρχη μια φοιτήτρια 6ου έτους στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που μας είπε ότι πηγαίνει σε πορείες από μαθήτρια. Προφανώς ασχολείται από το 15μελές στο σχολείο της. Έτσι εκπαιδεύονται τα παιδιά σιγά σιγά. Άρα εκπαιδεύεται στο πώς υπάρχει μια δομή, υπάρχει μια συγκρότηση, κάποιος παίρνει τις αποφάσεις. Τα ξέρουν αυτά τα παιδιά σήμερα. Δεν μπορεί επομένως με μία τέτοια κατάρτιση επιστημονική να σας λέει δεν ξέρω άλλα πράγματα. Και πραγματικά εντυπωσιάστηκα όταν σας λέει δεν ξέρω αν υπάρχει περιφέρεια σε άλλο κόμμα, δεν ξέρω τι σημαίνει τοπική οργάνωση, αυτά από άνθρωπο το 2015 ο οποίος αύριο θα πάρει πτυχίο και θα βγει στην κοινωνία, δείχνουν απόλυτη μονομέρεια, εντυπωσιάζει η στατικότητα του μυαλού, και αυτό το οποίο επέδειξε εδώ μέσα ότι μόνο εκεί θα σταματάει την κατάθεσή της, και θα βάλει φραγμό στην γενικότερη τοποθέτησή της, την καθιστά κυρία Πρόεδρε, τουλάχιστον αναξιόπιστη.  Και θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η ψευδορκία είναι αδίκημα που στρέφεται κατά της δικαιοσύνης. Και έχετε μία μάρτυρα που έχει μπλοκάρει τις απαντήσεις της σε ένα συγκεκριμένο σημείο, έχει κλείσει τα μάτια και τα αυτιά σε όλα τα υπόλοιπα, και σταματάει μόνο σε μια δραστηριότητα ενός συγκεκριμένου κόμματος και τα άλλα τα παραβλέπει, και αδιαφορεί ή κάνει πως αδιαφορεί, θεωρώ πως δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη, ούτε αν ήτανε στο παγκάκι, ούτε αν ήταν πουθενά αλλού.»

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, οπότε θα ξεκινήσει η κατάθεση της Αγγελικής Λεγάτου, αστυνομικού στην Ομάδα ΔΙΑΣ.