Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιεθνικιστικό παραλήρημα μαρτύρων κατηγορίας χωρίς καμιά... ποινική αξία!


Ακόμα δύο καταθέσεις με μηδαμινή ποινική αξία είχαμε στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Πρώτος προσήλθε για να καταθέσει ο Μιχαήλ Σπουρδαλάκης, καθηγητής Κοινωνιολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Σπουρδαλάκης υπήρξε επί σειρά ετών γνωστός ΠΑΣΟΚΟΣ
(έχει γράψει και βιβλίο με τον τίτλο «ΠΑΣΟΚ»), ενώ τελευταία έχει βρει στέγη στον Συριζα, ο οποίος τον έχρισε και Πρόεδρο στην «Επιτροπή Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση».

Να θυμίσουμε ότι επί ημερών Σπουρδαλάκη, η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, είχε φιλοξενήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα! Τότε, προκειμένου να δικαιολογήσει την ενέργειά του, επικαλέστηκε την ελευθερία του λόγου η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται με κανέναν τρόπο.

Ακούστε λοιπόν, τι δήλωσε σχετικά με την ελευθερία του λόγου στη δίκη της Χρυσής Αυγής (τα εντελώς αντίθετα):

Ο Σπουρδαλάκης αρχικά ρωτήθηκε από την Πρόεδρο για ποιον λόγο κλήθηκε από την Κλάπα ως μάρτυρας και απάντησε ότι δεν γνωρίζει, αλλά υποθέτει ότι κλήθηκε λόγω του ότι εκείνη την περίοδο ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και το επιστημονικό του πεδίο σχετίζεται με την μελέτη των κομμάτων.

 Η επόμενη ερώτηση της Προέδρου αφορούσε το τι γνωρίζει για τη Χρυσή Αυγή. Ακούστε την καταπληκτική απάντηση του μάρτυρα: «Η ρητορεία του συγκεκριμένου κόμματος είναι εκτός του πλαισίου του γαλλικού διαφωτισμού και εκτός νεωτερικότητας»!

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι το επιχείρημα του κυρίου καθηγητή είναι αφοπλιστικό. Η ρητορεία κάποιου είναι όντως πολύ σημαντικός λόγος για να κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!

Στη συνέχεια, ο Σπουρδαλάκης είπε ότι έχει διαβάσει ένα βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα  Μορίς Ντιβερζέ που μιλάει για τα διάφορα είδη των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με την άποψη του Σπουρδαλάκη, η Χρυσή Αυγή υπάγεται στα κόμματα που ο Ντιβερζέ χαρακτηρίζει ως «militia», δηλαδή «κόμματα-πολιτοφυλακή» και ότι αυτά τα κόμματα έχουν στρατιωτική δομή και οργάνωση.

Ο Σπουρδαλάκης, προσπάθησε να στηρίξει την άποψή του στο εξής ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο: «Μία φορά πέρναγα με το αυτοκίνητό μου από τη Βασιλίσσης Σοφίας και έκανε εκδήλωση η Χρυσή Αυγή. Εκεί περνώντας (!) διαπίστωσα την απόλυτη ιεραρχία, την στρατιωτική δομή και οργάνωση και συμπέρανα ότι ανήκει στον ιδεότυπο του κόμματος  για τον οποίο μιλάει ο Ντιβερζέ».

Περνώντας με το αμάξι του από την Βασ. Σοφίας, κατάφερε να διαπιστώσει την ιεραρχία και τη δομή του κόμματος! Τι άλλο θ’ ακούσουμε….

Εν συνεχεία, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι τα έσοδα του κόμματος δεν δικαιολογούν την δραστηριότητά του, δηλαδή εφημερίδα, γραφεία και εκδηλώσεις. Όταν του επισημάνθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης Ν. Ρουσσόπουλο ότι είναι το μόνο κόμμα το οποίο ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ και βρέθηκε καθαρό, ανασκεύασε τον ισχυρισμό του λέγοντας ότι δεν γνωρίζει συγκεκριμένα πράγματα για τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος και ότι η αναφορά του ήταν γενική, «για όλα τα κόμματα το ίδιο θα έλεγα». Ακόμα περιμένουμε να ελεγχθούν τα υπόλοιπα κόμματα.

Μετά τον Σπουρδαλάκη προσήλθε για κατάθεση ο αστυνομικός ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Μιχάλης Τεζάρης.

Ο Τεζάρης αρχικά κατέπληξε το δικαστήριο με την αντικειμενικότητά του, υποστηρίζοντας ότι «το κανάλι είναι ανοιχτό στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, πάντοτε παρουσιάζονται οι απόψεις του κόμματος». Όντως, έτσι είναι, όπως τα λέει ο Τεζάρης. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στον ΣΚΑΪ.

Έπειτα, ο Τεζάρης κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή με τα εξής «συγκλονιστικά» στοιχεία: «Είναι ένα κόμμα που δεν συμπαθεί τους δημοσιογράφους…Τον Νοέμβριο του 2012 γινόταν συγκέντρωση αγανακτισμένων κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα στην οδό Αγίου Μελετίου. Είχε μαχαιρωθεί Έλληνας κουρέας από αλλοδαπό εκείνες τις ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή. Όταν τελείωνε η εκδήλωση πήγα να βγάλω μια φωτογραφία τους διαδηλωτές την ώρα που έφευγα... το έκανα για προσωπικούς λόγους, για το αρχείο μου

Τότε ήρθαν 10-15 άτομα με μαύρα ρούχα και με προπηλάκισαν, μου πήραν τη δημοσιογραφική ταυτότητα και δέχθηκα ένα χτύπημα στο κεφάλι, μάλλον σφαλιάρα ήταν… Έκανα μήνυση στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Η μήνυση που έκανα ήταν κατ’ αγνώστων. Ανέφερα απλώς ότι στην συγκέντρωση των κατοίκων ήταν παρόντες δύο υποψήφιοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Θέμιδα Σκορδέλη και ο Απόστολος Γκλέτσος. Στην αστυνομία είπα ότι ήταν σε σημείο που έβλεπαν το περιστατικό. Δεν τους απέδωσα όμως αξιόποινη συμπεριφορά…».

Επόμενη συνεδρίαση, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Κορυδαλλού.