Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ποδαρικό με… ψευδομάρτυρα έκανε το ΚΚΕ για το 2017


Ψευδομάρτυρας και μάλιστα ατάλαντος, αποδείχτηκε το πρώτο στέλεχος του ΚΚΕ που κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις δύο πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους.

Ο Θεόδωρος Τηλιακός είναι άλλο ένα «θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας», ο οποίος όμως δήλωσε ότι δέχθηκε ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του δεξιού γονάτου! Τώρα, πώς μπορεί να επέλθει θανατηφόρο αποτέλεσμα από κάκωση γόνατος, είναι κάτι που το ψάχνει ακόμα η επιστήμη.

Η ψευδορκία όμως του μάρτυρα γίνεται ακόμα πιο εμφανής, αν λάβουμε υπόψη ότι ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε διέγνωσε ότι δεν υπήρχε ουδεμία κάκωση γόνατος. Για την ακρίβεια, με την από 18-09-2013 έκθεσή του, ο Ιατροδικαστής γνωμάτευσε ότι «εκ της γενόμενης σήμερον κλινικής εξετάσεως δεν προκύπτουν μακροσκοπικώς εμφανείς κακώσεις σώματος». Δηλαδή γνωμάτευσε ότι ο «παθών» δεν είχε υποστεί κανένα απολύτως τραυματισμό!

Πρόκειται για κατηγορητήριο απολύτως έωλο, το οποίο επιβεβαιώνει τον αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης σε βάρος της Χρυσής Αυγής. 

Στην ερώτηση του Δημήτρη Παπαδέλλη, συνηγόρου υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, ότι: «θεωρείτε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής 18 ατόμων, είναι μέσα σε τάγματα εφόδου και είναι παράνομη;» ο Τηλιακός απάντησε «από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αναφέρετε δεν έχω δει κάποια βία».

Επίσης, ο μάρτυρας ισχυρίζονταν ότι η Χρυσή Αυγή έχει συστήσει στη Ζώνη «δουλεμπορικό σωματείο με την ονομασία Αγ. Νικόλαος, το οποίο επιδιώκει την καταστρατήγηση των εργασιακών κατακτήσεων». Ο ισχυρισμός αυτός όμως καταρρίφθηκε πλήρως, όταν η συνήγορος του Νίκου Μίχου, Αθανασία Παϊπάη, τον ρώτησε αν μπορεί να αναφέρει έστω και μία σύμβαση μέλους του σωματείου Αγ. Νικόλαος με εργοδότη της Ζώνης, η οποία να παραβιάζει τα όσα ορίζονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2009. Η απάντηση του Τηλιακού ήταν αρνητική, λέγοντας «δεν γνωρίζω κάποια τέτοια σύμβαση».

Το βίντεο Μπαλτάκου και το «τάγμα» των 300 οπαδών

Η μεροληπτικότητα του μάρτυρα φάνηκε και από το γεγονός ότι ενώ ισχυρίζονταν πως έχει διαβάσει δεκάδες δημοσιεύματα περί Χρυσής Αυγής, έχει δει βίντεο με ομιλίες των Βουλευτών, γνωρίζει ακόμα και το καταστατικό του κόμματος κλπ., ωστόσο, σε ερώτηση του συνηγόρου του Ιωάννη Λαγού, Νικόλαου Ρουσόπουλου για το βίντεο Μπαλτάκου, απάντησε ότι δεν το έχει δει και δεν γνωρίζει το περιεχόμενό του! Όλως τυχαίως, ο μάρτυρας δεν έχει δει το πιο χαρακτηριστικό βίντεο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, το οποίο τεκμηριώνει απόλυτα την πολιτική σκευωρία. 

Σε ό, τι αφορά τα υποτιθέμενα «τάγματα εφόδου», αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος μεταξύ του Γεώργιου Μιχαλόλια και  του μάρτυρα:

«Μιχ.: Για σας, αν κατάλαβα καλά, αν δείτε μαζεμένα 100,200, 300 άτομα της Χρυσής Αυγής και κάποιοι από αυτούς με μπλούζες και παρίστανται σε μια πολιτική εκδήλωση. Πώς θα τους χαρακτηρίζατε; τάγμα εφόδου, ναι ή όχι;
Τηλιακός: Σε σύγχυση.
Μιχ: Δεν σας άκουσα;
Τηλιακός: Περιμένουν εντολή για να δράσουν.  Με τις ασπίδες τους, τα στρατιωτικά τους…
Μιχ: Μπορείτε να μας δώσετε μια ερμηνεία της λέξεως σύγχυση;
Τηλ: Περιμένουν εντολές για να δράσουν, να χτυπήσουν…
Μιχ.: Σας λέω γίνεται μια πολιτική εκδήλωση δεν υπάρχουν ούτε ασπίδες, ούτε δόρατα, ούτε κράνη. Είναι κάποιοι άνθρωποι, μέλη της Χρυσής Αυγής, οπαδοί, φίλοι, συγκεντρωμένοι. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να φοράνε μαύρες μπλούζες, κάποιοι όχι. 
Τηλ: Και κάποιοι με στρατιωτικά παντελόνια.
Μιχ: Και κάποιοι με στρατιωτικά παντελόνια, έστω. Πώς θα τους χαρακτηρίζατε; Συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής ή τάγμα εφόδου;
Τηλ: Τάγμα εφόδου.
Μιχ.: Ωραία, αυτό ήθελα.»

Κοινώς, ο όρος τάγματα εφόδου δεν έχει κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και για τους πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, «τάγματα εφόδου» είναι όλοι: τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί, οι περαστικοί κ.ο.κ.!

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. στο Εφετείο Αθηνών.