Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Φιάσκο με την κατάθεση του πρώτου Αιγύπτιου «αλιεργάτη» - Δεν προσήλθαν οι άλλοι δύο ομοεθνείς του, δήλωσαν πως λείπουν διακοπές στο εξωτερικό!


Πρώτη συνεδρίαση σήμερα για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, μίας εκ των τριών που έχουν συσχετιστεί με την δίκη περί της "εγκληματικής οργάνωσης".

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, παρόλο που η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, δύο εκ των τεσσάρων Αιγυπτίων αλιεργατών δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο, αλλά δήλωσαν ότι βρίσκονται σε «διακοπές» στην Αίγυπτο και θα προσέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα!  

Η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 5 κατηγορουμένων. Το αίτημα έγινε δεκτό από το Δικαστήριο, αλλά θα ενεργοποιηθεί από 19 Σεπτεμβρίου οπότε και θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν στο ακροατήριο.

Το θύμα της καταγγελλόμενης επίθεσης πάντως, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που τον τραυμάτισαν, αποδυναμώνοντας έτσι σαφώς το κατηγορητήριο.

Η κατηγορία αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο, από το γεγονός ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει έκθεση ιατροδικαστή που να βεβαιώνει τα τραύματα που υπέστη ο παθών Abouzid Embarak.

Ο Embarak ισχυρίστηκε ότι μετά τον τραυματισμό του δεν μπορεί να δουλέψει πάνω από μία μέρα συνεχόμενα γιατί κουράζεται πολύ εύκολα, ενώ υποφέρει και από έλλειψη συγκέντρωσης.

Ωστόσο, δεν προσκόμισε κανένα ιατρικό πιστοποιητικό που να βεβαιώνει κάτι τέτοιο. Επιπλέον, μετά από λίγο έπεσε σε αντίφαση απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης, καθώς παραδέχθηκε ότι ολόκληρο τον περασμένο μήνα δούλευε σε καράβι στην Πάτρα και ολόκληρη η πολυμελής οικογένειά του στην Αίγυπτο συντηρείται από τα δικά του εισοδήματα!

Να θυμίσουμε, ότι τον Ιούνιο του 2012 όταν είχε λάβει χώρα ο τραυματισμός του Embarak, ο Εισαγγελέας Πειραιά είχε ασκήσει ποινική δίωξη για βαριές σωματικές βλάβες, αδίκημα που δεν υπάγεται στην εγκληματική οργάνωση.

Η κατηγορία μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας δύο χρόνια μετά από τους Ντογιάκο-Κλάπα, μόνο και μόνο προκειμένου να συσχετιστεί με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής!

Κοινώς,  διόγκωσαν μία υπόθεση που δεν σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να στήσουν το κατηγορητήριο της πολιτικής σκευωρίας!

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι αμέσως μετά το τέλος της δίκης σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκ μέρους συνηγόρων υπεράσπισης που άφησαν να εννοηθεί ότι ο μάρτυρας προσδοκά οφέλη από την εξέλιξη της δίκης.

Επεσήμαναν μάλιστα ότι ήδη η κατάθεσή του ενώπιον της Ιωάννας Κλάπα είχε έμμεσα «οφέλη» για τον ίδιο, καθώς η ανακρίτρια του χορήγησε βεβαίωση με βάση την οποία του χορηγήθηκε κατ’ εξαίρεση άδεια παραμονής ως μάρτυρας-παθών σε δίκη εγκληματικής οργάνωσης.

Η κατάθεση του Abouzid Embarak θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο Εφετείο Αθηνών.