Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Νέες καταθέσεις «καίνε» τους σκευωρούς - Η κρατική του Δένδια νόθευσε τα πειστήρια για να στήσει το κατηγορητήριο!


Όσο προχωράει η δίκη, έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν από το παρακράτος Σαμαρά-Βενιζέλου ώστε να στηθούν οι παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής, αποδείχθηκε ότι η Κρατική του Δένδια έβαλε στη δικογραφία άλλο αντικείμενο από αυτό που συνέλεξαν το απόγευμα της επόμενης μέρας οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Καρδάμης και Παναγιωτίδης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα!

Συγκεκριμένα, οι δύο αστυνομικοί εκτελώντας υπηρεσία σε ώρα που δεν υπήρχε κανένας χρυσαυγίτης στα γραφεία (αλλά στο σημείο βρίσκονταν σε εξέλιξη πορεία μελών του ΚΚΕ), εντόπισαν στο πεζοδρόμιο ένα κοντάρι που έμοιαζε ως ιστός σημαίας.

Αφού το μάζεψαν, το παρέδωσαν  σε συναδέλφους τους της Κρατικής Ασφάλειας οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για τα περαιτέρω.

Εξεταζόμενοι λοιπόν στο ακροατήριο, οι εν λόγω δύο αστυνομικοί είπαν ότι το αντικείμενο που τους επιδεικνύεται στις φωτογραφίες της ΔΕΕ (ξύλινο κοντάρι με μεταλλική προσθήκη), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ το οποίο βρήκαν και παρέδωσαν στους συναδέλφους τους της Κρατικής στις 13 Σεπτεμβρίου 2013!

Να τονιστεί ότι ορισμένοι από τους μάρτυρες του ΚΚΕ στις προηγούμενες συνεδριάσεις αναγνώρισαν το αντικείμενο αυτό ως το δήθεν «φονικό εργαλείο» με το οποίο υποτίθεται ότι τους χτυπούσαν Χρυσαυγίτες το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013. Διέπρατταν δηλαδή ξεκάθαρη ψευδορκία.

Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και ήταν «φυτευτό» από τα όργανα του Δένδια!

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας δηλαδή αλλοίωσαν τα ευρήματα της προανάκρισης και ενσωμάτωσαν στη δικογραφία «πειστήρια» τα οποία με την κατάλληλη μεθόδευση θα μπορούσαν να παρουσιαστούν ως δήθεν επιβαρυντικά για τη Χρυσή Αυγή!

Το αποκορύφωμα όμως της συνεδρίασης ήταν όταν κατέθεσε ο επόμενος μάρτυρας, Σταύρος Παράσχος. Ο συγκεκριμένος, ήταν αστυνομικός της Ασφάλειας του Περάματος.

Το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου λοιπόν, εμφανίζεται να δίνει ένορκη κατάθεση σε αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας όπου είπε ότι δέχθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα σύμφωνα με το οποίο 4 άτομα που επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ μπήκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και έκρυψαν ξύλα και ρόπαλα.

Στο ακροατήριο όμως, ο Παράσχος έδωσε τελείως διαφορετική εξήγηση λέγοντας ότι ο άγνωστο άντρας στο τηλεφώνημα μίλησε για ένα άτομο το οποίο έκρυψε στειλιάρι στο κλιματιστικό των γραφείων. Τελείως διαφορετική εκδοχή δηλαδή!

Η αντίφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα του Δικαστηρίου και καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε ποτέ ανώνυμο τηλεφώνημα, παρά μόνο συστηματικές παρεμβάσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προ-Πο για να σκηνοθετηθούνε κατηγορίες σε βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.    

Η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη 24-01-2017 στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.