Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κατάθεση Ξυπόλητου: Και οπαδοί ομάδων ντύνονται ομοιόμορφα - Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Φύσσας ήταν στόχος


Με πολλή ένταση ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών,  καθώς συνεχείς ήταν οι προπηλακισμοί σε βάρος συνηγόρων υπεράσπισης και κατηγορουμένων.

Η «παρθενική» συνεδρίαση στην οδό Λουκάρεως έδειξε ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα (στην οποία δεν υπήρχε κλιματισμός και επικρατούσε αφόρητη ζέστη) δεν διασφαλίζονται οι συνθήκες για ήρεμη και ασφαλή διεξαγωγή της δίκης.  

Σήμερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Νικόλαου Μαντά, η αξιοπιστία του οποίου κλονίστηκε σοβαρά όταν αρνήθηκε να απαντήσει για αναρτήσεις στο προσωπικό του προφίλ στο facebook οι οποίες αποδείκνυαν ότι μόνο αντικειμενικός και αμερόληπτος δεν είναι ως προς την εξέλιξη της δίκης.

Τη μια έλεγε ότι δεν είναι δικό του το προφίλ (παρά το γεγονός ότι έχει πληθώρα φωτογραφιών του) και την άλλη επιβεβαίωνε εμμέσως ότι του ανήκει λέγοντας ότι οι αναρτήσεις του δεν είναι δημόσιες και προφανώς κάποιος το χάκαρε για να τις τυπώσει.

Επόμενος μάρτυρας ήταν ο Μιχάλης Ξυπόλητος, από την παρέα του Φύσσα. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ομοιόμορφα δεν ντύνονται μόνο Χρυσαυγίτες, αλλά ακόμα και οπαδοί ομάδων, ενώ όταν ρωτήθηκε από το Δικαστήριο για το αν ο Παύλος Φύσσας ήταν «στόχος της Χρυσής Αυγής», απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Παραδέχθηκε ότι το απόγευμα πριν να πάει στο Κοράλλι συμμετείχε σε αντιφασιστική συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής και ότι η παρέα του έριχνε «ματιές» σε τρία άτομα εντός της καφετέριας που θεώρησαν ότι είναι Χρυσαυγίτες.

Όταν είδε τα «άτομα της Χρυσής Αυγής» δεν ήταν παρατεταγμένα, ενώ όπως δήλωσε ο Ρουπακιάς δεν ήταν μέσα σ’ αυτούς.  Δεν άκουσε παραγγέλματα ούτε διαπίστωσε να υπάρχει κάποιος επικεφαλής ανάμεσα σε αυτούς.

Στη συνέχεια κατέθεσε ότι  «ο διάλογος Ρουπακιά-Φύσσα δείχνει ότι ο Ρουπακιάς δεν τον γνώριζε», ενώ το άτομο που πλησίασε την παρέα του Φύσσα ως αστυνομικός (στην πραγματικότητα είναι εξωτερικός φρουρός στις φυλακές) και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, «δεν τους μίλησε για Χρυσαυγίτες, αλλά για παιδιά της γειτονιάς τα οποία του είπαν ότι δεν θέλουν να γίνει κάποια φασαρία».

Η δίκη διακόπηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι για αύριο, ημέρα Τρίτη και ώρα 9 το πρωί στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.