Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Προστατευόμενη ψευδομάρτυρας Β΄: Όχι μόνο δεν ήταν μέλος, αλλά ούτε καν ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής!



Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μία ακατάσχετη προπαγάνδα περί «πρώην μελών» της Χρυσής Αυγής, τα οποία τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και αποκαλύπτουν «τα όσα συγκλονιστικά είχαν ζήσει μέσα στην οργάνωση».

Έρχεται τώρα η ακροαματική διαδικασία και αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν καμία ή ελάχιστη σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Τρανό παράδειγμα η μάρτυρας Β΄, για την οποία κατέστη φανερό ότι είναι ψευδομάρτυρας, καθώς κατά την διάρκεια της κατάθεσής της στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού (συνεδριάσεις 9ης και 10ης Νοεμβρίου), έπεφτε σε χονδροειδείς αντιφάσεις ακόμα και για στοιχειώδη πράγματα, όπως π.χ. για το χρονικό διάστημα που υποτίθεται ότι συμμετείχε στη Χρυσή Αυγή.

Αρχικά, απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου, είπε ότι ξεκίνησε να έρχεται στα γραφεία της ΤΟ Νίκαιας τον Απρίλιο του 2012 (σημείωση: τότε δεν υπήρχανε καν γραφεία στη Νίκαια!) και αποχώρησε στα τέλη καλοκαιριού του 2013, δηλαδή ότι έμεινε στη Χρυσή Αυγή 16 μήνες.

Μετά από λίγη ώρα, σε ερώτηση της Εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, είπε ότι δεν ισχύει αυτό, αλλά εκείνο που είχε πει στην κατάθεση που έδωσε στις 25/09/2013 ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δηλαδή ότι ήρθε τον Ιούνιο του 2012 και αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2012 και συνεπώς έμεινε στη Χρυσή Αυγή μόνο 5 μήνες. Έντεκα μήνες λιγότερους δηλαδή!

Για το ίδιο θέμα ξαναρωτήθηκε από την Εφέτη Γεσθημανή Τσουλφόγλου, στην οποία απάντησε:

«Μάρτ. Β΄: Είμαι σε σύγχυση, έχουν περάσει έξι χρόνια τότε. Οι αληθινές ημερομηνίες όμως είναι αυτές που καταθέτω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο 2012. Ήταν ένας χρόνος συν.

Γεσθ. Τσουλφόγλου: Αλλά με βάση αυτά που είπατε στον κο Εισαγγελέα δεν βγαίνει ένας χρόνος συν. Το διάστημα από Ιούνιο 2012 μέχρι Οκτώβριο 2012 είναι πολύ μικρότερο.

Μάρτ. Β΄: Ισχύει αυτό που είπα στον Εισαγγελέα, αλλά ήμουν ένα χρόνο συν. Θυμάμαι ότι πέρασα εκεί και Χριστούγεννα και Πάσχα.

Διαμαρτυρίες συνηγόρων υπεράσπισης: Μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου δεν μεσολαβούν γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα!».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Περικλής Σταυριανάκης, της ζήτησε να προσδιορίσει πόσο καιρό πριν την ανθρωποκτονία Φύσσα (που έγινε 17/18 Σεπτεμβρίου 2013) είχε φύγει από τη Χρυσή Αυγή. Τότε η μάρτυρας άφησε το Δικαστήριο εμβρόντητο, λέγοντας: «Είχα φύγει 1,5 χρόνο πριν», ήτοι από τον Μάρτιο του 2012!»

Οι ανακρίβειες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία είπε: «Κυρία μάρτυς έχετε  πει διάφορα. Από χθες που σας ρωτάμε, έχουμε ακούσει διάφορα πράγματα. Αυτό δίνει τη λαβή στον κάθε υπερασπιστή, στον κάθε συνήγορο, να επανέρχεται και να επανέρχεται. Λοιπόν, θυμηθείτε, προσπαθήστε, θυμηθείτε, τι πρέπει κι εμείς να πιστέψουμε. Ρωτάει ο ένας, δίνετε μια απάντηση. Ρωτάει ο άλλος δίνετε μια άλλη απάντηση. Ρωτάει ένας τρίτος, λέτε άλλα».

Εκεί όμως που η μάρτυρας άφησε άναυδο το Δικαστήριο, ήταν όταν δήλωσε ότι δεν έχει καν ψηφίσει την Χρυσή Αυγή!

«Δ. Παπαδέλλης: Στις εκλογές του ’12 συμπράξατε καθόλου με τον κομματικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής; ήσαστε εκεί την προεκλογική περίοδο, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις; Για να καταλάβουμε από ποιο χρονικό σημείο και μετά μπαίνετε σ’ αυτόν τον χώρο.

Μ: Εγώ δεν ψηφίζω. Δεν συμμετείχα στον προεκλογικό αγώνα».
Να θυμίσουμε ότι ένα από τα βασικά στοιχεία του κατηγορητηρίου είναι η τυφλή υπακοή που υποτίθεται ότι έδειχναν τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία υφίσταντο τέτοια πλύση εγκεφάλου, ώστε να υποτάσσουν τη βούλησή τους σε αυτήν και να είναι έτοιμα να τελέσουν ακόμα και εγκληματικές ενέργειες κατόπιν εντολών.  

Τώρα ακούμε από την μάρτυρα ότι η πειθαρχία στην Χρυσή Αυγή ήταν τόσο αυστηρή και ο καταναγκασμός τόσο άμεσος, που το δήθεν μέλος των «ταγμάτων εφόδου» δεν είχε πάει καν να στηρίξει το κόμμα με την ψήφο του!  

Εκτός από τα παραπάνω, αποδείχθηκε ότι η μάρτυρας Β΄ δεν είχε ούτε στοιχειώδη γνώση για τα τεκταινόμενα στη Χρυσή Αυγή. Αρκεί να αναφέρουμε ότι:

α) Δεν γνώριζε για ποιο λόγο γινόταν η εκδήλωση στο Μελιγαλά. Συγκεκριμένα είπε: «κάποιο ιστορικό περιστατικό πρέπει να ήτανε, δεν ξέρω ακριβώς».

β) Δεν γνώριζε ποιες ήταν η μέρες λειτουργίας της Τοπικής Νίκαιας, στην οποία υποτίθεται ότι ήταν ενταγμένη. Συγκεκριμένα, κατέθεσε: «τα γραφεία λειτουργούσαν τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, εγώ τόσες φορές πήγαινα». Ενώ τα γραφεία ήταν ανοιχτά μόνο 3 φορές την εβδομάδα!

γ) Για τα γνωστά γεγονότα έξω από το θέατρο «Χυτήριο», είπε τα εξής:

«Μ: ο Κασιδιάρης είχε εμπλακεί σε επεισόδιο έξω από θέατρο στην Ηλιούπολη που έπαιζε ένα έργο που δεν τους άρεσε. Ξέρω ότι το γεγονός συνέβη εκεί, στην Ηλιούπολη».
Μόνο που, ως γνωστόν, το «Χυτήριο» δεν είναι στην Ηλιούπολη, αλλά στον Κεραμεικό, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είχε καν παρευρεθεί εκείνο το βράδυ έξω από το θέατρο!

Άλλα σημεία της κατάθεσής της:

«Πρόεδρος: Όσο ήσασταν στην Χρυσή Αυγή και μέχρι να φύγετε, είχατε ακούσει κάτι να λένε για τον Φύσσα;
Μ: Μέχρι να φύγω, όχι, δεν είχα ακούσει το όνομά του, ούτε να συζητάνε για αυτόν, ότι είναι αντιφασίστας, τα τραγούδια του κλπ. Τότε δεν ήξερα καθόλου για τον Παύλο Φύσσα.
Πρόεδρος: Δεν είχατε ακούσει κάτι να λέγεται για το πρόσωπό του, γι’ αυτόν; Ότι είναι αντιφασίστας…
Μ: Μέχρι να φύγω όχι…
Τάκης Μιχαλόλιας: Αναφερθήκατε και στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, τον οποίο υπερασπίζομαι. Τι ξέρετε εσείς για τον Μιχαλολιάκο, πότε τον είδατε, πότε τον ακούσατε; Πότε ακούσατε οποιαδήποτε παραίνεση ή εντολή του;
Μ:  Εγώ τον Μιχαλολιάκο τον ξέρω από τις συγκεντρώσεις.
Μιχ.: Μόνο από τις συγκεντρώσεις. Δεν έχετε ιδιαίτερη γνώση αν μίλησε, πότε μίλησε, τι είπε. Προσωπική αντίληψη.
Μ:  Σας απάντησα, όχι. Με τον κύριο Μιχαλολιάκο δεν είχα σχέσεις.
Μιχ.: Έχετε από κάποιον τρίτο, που να μπορέσετε να κατονομάσετε την πληροφορία, ότι ο Μιχαλολιάκος είπε ή έκανε το τούτο ή το άλλο;
Μ: Εγώ προσωπικά για τον κύριο Μιχαλολιάκο, δεν έχω ακούσει κάτι. Το μόνο το οποίο ακουγόταν στο όνομά του, ήταν ότι δίνει το οκ, ιεραρχικά…Αν ήταν όμως αλήθεια ή όχι, δεν γνωρίζω….»

Η δίκη συνεχίζεται την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, με την κατάθεση του ψευδομάρτυρα Γ΄.