Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μάρτυρας ΚΚΕ: Πήγαμε στον Εισαγγελέα και μας έδιωξε, γιατί δεν είχαμε στοιχεία!


Συμπεριφορά που δείχνει ξεκάθαρα ότι φυλλορροεί επέδειξε σήμερα η πλευρά της πολιτικής αγωγής.
Σε φανερή αμηχανία και χωρίς σαφή προσανατολισμό στα επιχειρήματά τους, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής απέφυγαν να κάνουν ερωτήσεις στον μάρτυρά τους Μύρωνα Σημαντήρη, φοβούμενοι ότι θα πάρουν απαντήσεις που δεν τους βοηθάνε.

Είχε προηγηθεί η άρνηση του μάρτυρα να κατονομάσει την πηγή της πληροφόρησής του για την-κινούμενη στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας-συνάντηση της Χρυσής Αυγής με εφοπλιστές όπου υποτίθεται ότι αποφασίστηκε η εξόντωση του ΚΚΕ.

Επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ξεπερασμένη προπαγάνδα του ΚΚΕ, ο Σημαντήρης υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή τον Ιούνιο του 2012 συναντήθηκε με τους εργοδότες της Ζώνης και ανέλαβε κατ’ εντολή των εφοπλιστών να εξοντώσει το κομμουνιστικό κόμμα για να πέσουν τα μεροκάματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική του Περάματος!

Ρωτήθηκε επισταμένα από το Δικαστήριο να πει από πού τα έμαθε όλα αυτά, απάντησε όμως ότι δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του ανθρώπου που του το είπε!

Όπως όμως γνωρίζουν όλοι οι νομικοί, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όταν ο μάρτυρας δεν κατονομάζει την πηγή της πληροφόρησής του, η κατάθεσή του δεν λαμβάνεται υπόψιν.

Το ίδιο είχε συμβεί και το 2012 όταν-σύμφωνα με τον Σημαντήρη-πήγαν στον Εισαγγελέα του Πειραιά για να του κάνουν την ίδια καταγγελία.

Ο Εισαγγελέας τότε τους έδειξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου, λέγοντας τους ότι εάν δεν του προσκομίσουν συγκεκριμένα στοιχεία δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια. Ο Εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους ισχυρισμούς τους και δεν διέταξε ούτε καν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς η καταγγελία ήταν απολύτως αβάσιμη!

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι καλές για να τις συζητάνε μεταξύ τους τα-ελάχιστα εναπομείναντα-μέλη του ΚΚΕ, είναι σίγουρο όμως ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ακροατήριο ενός Δικαστηρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ένα μικρό απόσπασμα από τις ερωτήσεις που έκανε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας:

Μιχ: Κύριε μάρτυς μπορείτε να μας πείτε το κατώτατο ημερομίσθιο το προβλεπόμενο από το νόμο είναι το ίδιο σήμερα σε σχέση με πριν την κρίση;
Σημ: Δεν είναι το ίδιο.
Μιχ: Έχει καμιά συμμετοχή η Χρυσή Αυγή σ’ αυτή την κάθοδο του ημερομισθίου;
Σημ: Κατά την άποψή μου ναι.
Μιχ: Έτσι, για να καταλάβει το δικαστήριο την «αντικειμενικότητά» σας.
Σημ: Πολιτικά δεν στάθηκε απέναντι ποτέ, πέρα από κάποιες ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου.
Μιχ: Ναι, αλλά άλλοι τα υπογράφουν. Η Χρυσή Αυγή είναι εναντίον του Μνημονίου.
Σημ: Ναι καλά, κι εγώ μπορώ να λέω ότι είμαι πιλότος.
Μιχ.: Η ειρωνεία σας είναι αναντίστοιχος με τη σοβαρότητά σας.
Με απλά λόγια, ο μάρτυρας ήταν πολύ ειρωνικός και καθόλου σοβαρός! Με τέτοιες καταθέσεις νομίζουν ότι μπορούν να στηρίξουν ένα σαθρό κατηγορητήριο.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο Εφετείο Αθηνών